Hlávkový salát můžete nahradit listy z čerstvého špenátu.
Suroviny na 4 porce:
500 g mletého hovězího masa, 250 g oloupané klobásy chorizo, pepř, sůl, olivový olej na potření, 4 hamburgerové housky (bulky), 2 lžičky dijonské hořčice, 250 g hlávkového salátu, 150 g tavené plátky sýra Cheddar, 1 červená cibule
Postup:
Mleté maso dáme od mísy, přidáme nadrobno nakrájenou klobásu chorizo a podle chuti opepříme a osolíme.
Poté z masa vytvarujeme 4 burgery, potřeme je z obou stran olejem a grilujeme z každé strany asi 4 minuty.
Rozkrojíme housky, spodní díly potřeme dijonskou hořčicí, na to položíme list hlávkového salátu, burger a sýr. Přidáme ještě kousek hlávkového salátu a na kroužky nakrájenou cibuli
Nakonec vše přiklopíme vrchním dílem housky a krátce zapečeme v uzavřeném grilu nebo v alobalu..