Budete potřebovat:
4 ks syrečků, hladká mouka, 200 ml podmáslí, 40 g slunečnicového semínka, sůl, 200 g vařené čočky, 8 ředkviček, 3 rajčata, hrst plocholisté petržele, 4 lžíce oleje, 1 citron, čerstvě mletý pepř
Postup:
Syrečky rozkrojíme na půl a obalíme je nejprve v mouce.
Z mouky, podmáslí, slunečnicového semínka a špetky soli vymícháme hustší těstíčko, do kterého namáčíme syrečky, obalíme ze všech stran a ihned vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Po usmažení odkládáme na savý papír.
Ředkvičky i rajčata nakrájíme na plátky, petrželku nasekáme. Z oleje, citronové kůry a šťávy vymícháme zálivku, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme pak zeleninu, petrželku a studenou čočku.
Syrečky položíme na salát, zdobit můžeme zakysanou smetanou..