Není nad poctivé české buchty. S menší obměnou.
Ingredience:
500 g hladké mouky
250 ml vlažného mléka
80 g cukru
2 vejce
100 g rozpuštěného másla
20 g čerstvého droždí
špetka soli
1 lžička vanilkového cukru
špetka muškátového oříšku
5 lžic rumu
Na tvarohovou náplň:
500 g tvarohu
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 vejce
špetka muškátového oříšku
1 lžíce rumu
50 g másla
moučkový cukr na pocukrování
Postup:
Z mléka, cukru a droždí nechte během 10 minut vzejít kvásek.
Do mísy prosejte mouku, přidejte špetku soli, vanilkový cukr, muškátový oříšek, vejce, rum a máslo.
Do této směsi přilijte kvásek a vypracujte těsto. Nechte ho přikryté utěrkou hodinu kynout.
Na náplň smíchejte tvaroh, oba cukry, vejce, muškátový oříšek a rum.
Těsto rozdělte na kousky. Vytvarujte placičku, na ni dejte lžíci tvarohové náplně a zabalte.
Buchty rozložte na plech vyložený pečicím papírem, nechte je ještě 15–20 minut kynout.
Pečte na 180 °C 20–25 minut.Upečené buchty potřete rozpuštěným máslem a pocukrujte.
Tak tohle musím zkusit, rum v buchtách sem ještě neměla. Snad to stihnu než malý probudí 🙂
Tohle vypadá jako super recept na rodinný víkendový dezert, určitě zkusím!
Jé, rumový buchty, to zní dost zajímavě. Nikdy bych si nemyslela, že se to spojí – těším se, až je vyzkouším o víkendu.
Ty vogo, rumový buchty? To musim skusit, to fotnutí na insta bude vypadat božsky!