Suroviny:
3 kuřecí prsa
400 g žampionů
100 g slaniny
hrst čerstvých bylinek
2 dl smetany
50 g másla
2 plátky toustového chleba
2 lžíce oleje
pepř
sůl
Postup:
Kuřecí prsa naklepejte a vyskládejte je na potravinářskou fólii tak, aby mezi nimi nebyly žádné mezery. Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky. Orestujte je na oleji, osolte, opepřete a odstavte z ohně.
Pokud máte k dispozici čerstvé hříbky, použijte je místo žampionů, chuť rolády tak bude výraznější. Přimíchejte nasekané bylinky a nechte směs vychladnout.
Na kostičky nakrájený toustový chléb zalijte smetanou, a jakmile se rozmočí, přidejte k němu nadrobno nakrájenou slaninu a podušené houby, osolte, opepřete a nechte chvilku stát.
Masový plát pokryjte připravenou směsí, stočte ho opatrně do rolády a převažte provázkem.
Vložte ho do hlubokého pekáčku, podlijte trochou vody, poklaďte kousky másla, zakryjte a pečte v troubě asi 30 minut při 190 °C. Pak roládu odkryjte a dopečte dozlatova.
Tip!
Roládu můžete před pečením zabalit do plátků slaniny.
Ahoj, recept vypadá dobře, ale nejsem si jistá s tou smetanou. Neměla by být light? Jinak super, že jsou v tom houby, to mám ráda. Určitě vyzkoušim.
Máš to tu pekne, vyzkouším. Na rolády mám slabost a houby miluju. Plus point za bylinky, ty dají vždycky pokrmu ten správný šmrnc. Už se těším!
Vypadá to na skvělý recept, určitě si ho přidám do své kulinářské sbírky. Těším se, až ho vyzkouším. Ale měla bych dotaz, je možné toustový chléb nahradit něčím bezlepkovým?
Tento článek mě opravdu zaujal. Kuřecí roláda zní jako perfektní nápad pro nadcházející večer. A kombinace s houbami a bylinkami, to zní naprosto skvěle. Díky za nápad!
Hmm, zajímavá kombinace surovin. Už dlouho hledám inspiraci na něco nového a tohle určitě stojí za vyzkoušení. Plus bod za tip s hříbky, ty určitě dodají chuť.
No tak tohle vypadá na super recept, určitě vyzkouším! Doma máme rádi houby, takže tohle půjde na dračku 🙂