Tento dort má jméno podle německé oblasti Schwarzwald, česky Černý les. Čokoládový korpus s krémem zdobený třešněmi vypadá i chutná skvostně.
Potřebujete:
✿ 240 g hladké mouky
✿ 3 vejce
✿ 200 g cukru krupice
✿ 2 lžíce kakaa
✿ 200 ml mléka
✿ 130 g oleje
✿ 170 g silné kávy
✿ 2 lžičky kypřicího prášku
✿ špetku soli
✿ 15 třešní na ozdobu
Rozvar:
✿ 100 g cukru krupice
✿ 250 g třešní
Krém:
✿ 250 g mascarpone
✿ 250 g smetany ke šlehání
✿ 2 lžíce kakaa
✿ 1 lžíci cukru moučky
1. Mouku, kakao, cukr, kypřící prášek a špetku soli smíchejte v míse. Ve druhé smíchejte mléko, olej, vejce a studenou uvařenou kávu. Postupně přimíchávejte sypké suroviny, až vznikne hladké těsto.
Nalijte ho do vymazané formy a pečte při 180 °C 40–45 minut. Po vychladnutí rozřízněte na 2–3 části.
2. Mezitím připravte rozvar. Omyté a vypeckované třešně, dejte je do hrnce, přisypte cukr a pomalu zahřívejte. Nechte lehce povařit, poté rozmixujte.
Na krém vyšlehejte šlehačku, vmíchejte mascarpone, cukr, kakao a vše vyšlehejte do tuhého krému.
3. Vychladlé korpusy pomažte rozvarem, pak částí krému, přiklopte druhým korpusem a postup zopakujte. Vršek dortu poklaďte třešněmi a dejte vychladit.