Suroviny:
120 g másla
200 g čokolády na vaření
100 g cukru
50 g hladké mouky
4 vejce
tuk na vymazání formiček
cukr moučka
Postup:
Ve vodní lázni rozpusťe čokoládu s máslem a dejte do mísy, ve které budete dělat těsto. Jakmile je čokoláda prochladlá, přidejte vejce, cukr, hladkou mouku a vše ručním mixérem umixujte do hladkého čokoládového těsta.
Formičky na fondant (posloužit vám mohou i šálky) důkladně vymažte máslem a těsto do nich rozdělte.
Fondant pečte v troubě na 180 °C zhruba 10–12 minut. Nechte 5 minut odpočinout, pocukrujte práškovým cukrem a můžete podávat.
Fondant, také se mu říká lávový dortík, není vůbec složitý a pro milovníky čokolády je skvělou volbou. Můžete ozdobit jakýmkoliv ovocem nebo k němu podávat zmrzlinu.
To vypadá na skvělí způsob jak udělat něco extra pro přátele na večírek. Myslím, že to zkusím, díky za tip!
Recept vypadá dobře, ale mám vždycky problém s pečením, někdy se mi podarí, někdy ne. Ale tento recept určitě zkusím, snad to dobre půjde 🙂
Jako milovník technologií a gadgetů na pečení musím říct, že tento recept na čokoládový fondant je super jednoduchý a nevyžaduje žádné speciální vybavení. Už se těším, až ho vyzkouším!
Zkoušela jsem už spoustu receptů na čokoládový fondant, ale tenhle vypadá opravdu luxusně a přitom tak jednoduchý! Rozhodně vyzkouším příští víkend.