Klasická zelňačka je skvělá, pokud ale přidáte i další zeleninu, dosáhnete tím mnohem bohatší chuti.
Potřebujete:
✿ 1 menší hlávku zelí
✿ 3 mrkve
✿ 2–3 cibule
✿ kousek celeru
✿ 1 papriku
✿ 2 rajčata
✿ 1 lžíci kopru
✿ několik kuliček pepře a nového koření
✿ bobkový list
✿ 1 lžíci sádla
✿ sůl
✿ zelenou petrželku
1. Zelí omyjte a nakrájejte na kousky nebo proužky. Cibule nakrájejte nadrobno. Očistěte mrkev a celer a nakrájejte na kousky, papriku zbavte jadérek, rajčata omyjte a oboje nakrájejte na menší kousky.
2. V hrnci rozehřejte sádlo a osmahněte na něm cibuli dosklovita. Pak přidejte pokrájenou mrkev, celer, papriku a po chvíli rajčata a nechte je osmahnout.
3. Pak přidejte pokrájené zelí, zalijte vodou, přidejte pokrájený kopr, pepř, bobkový list a nové koření. Promíchejte a vařte asi půl hodiny, dokud zelí nebude měkké. Nakonec dochuťte solí nebo vegetou a podávejte posypané nasekanou petrželkou.