Suroviny:
1 hrnek bílé quinoy
1 žlutá paprika
1 červená paprika
½ salátové okurky
1 hrst baby špenátu
8 cherry rajčat
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička arašídového másla
sůl
pepř
Postup:
Quinou propláchněte a nechte ji asi 30 minut ve studené vodě nabobtnat. Následně vodu vyměňte a quinou přiveďte k varu. Jakmile dojde do bodu varu, stáhněte plamen na minimum a vařte ji asi 15 minut.
Mezitím si připravte zálivku. Citronovou šťávu smíchejte s olivovým olejem a arašídovým máslem. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Oba druhy papriky a okurku nakrájejte na malé kousky.
Vychladlou quinou nasypte do velké mísy, zalijte ji připravenou zálivkou a přidejte do ní kousky zeleniny.
Na závěr do salátu lehce přimíchejte baby špenát. Salát servírujte do misek a před podáváním dozdobte čerstvou petrželí a nakrájenými cherry rajčátky.
Tip!
Salát z quinoy můžete vylepšit grilovaným sýrem halloumi nebo avokádem.