Lasagne nejsou nijak složité a všichni se po nich budou olizovat až za ušima.
Suroviny:
1 balení lasagní
1 cibule Σ 3 stroužky česneku
3 lžíce rostlinného oleje
4 lžíce hladké mouky
1 dl mléka
2 lžíce grilovacího koření
1 lžička provensálského koření
sůl, pepř
400 g mletého masa
3 hrsti tvrdého sýra
1 plechovka loupaných rajčat
Postup:
Na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte mleté maso a rajčata z plechovky. Po zhruba sedmi minutách ochuťte mleté maso solí, pepřem a také kořením. Duste pod pokličkou dvacet minut.
Do hrnce nalijte mléko, přisypte hladkou mouku a za stálého míchání přiveďte k varu.
Takto vám vznikne bešamelová omáčka. Do zapékací mísy vlijte trochu bešamelu, pak přidejte vrstvu lasagní, poté mleté maso, znovu bešamel a opět lasagne.
Poslední vrstvu tvoří nastrouhaný tvrdý sýr. Zapékejte v troubě při teplotě 180 °C po dobu zhruba dvaceti pěti minut.
Náš tip
Pro výraznější chuť posypte lasagne ovčím sýrem.