Suroviny:
Na těsto:
4 ks vajíčka
100 g polohrubé mouky
100 g cukru
2 lžíce oleje
1 lžíce citronové šťávy
Na krém:
300 g čerstvých malin
200 g moučkového cukru
200 g másla
1 žloutek
kokos na obalení rolády
Postup:
Ve větší míse si společně vyšlehejte vajíčka, cukr, olej a citronovou šťávu. Šleháním byste měli docílit husté pěny. Pak přidejte mouku a opatrně promíchejte.
Pečicí papír si lehce potřete olejem a rovnoměrně vylejte na plech směs, kterou se snažte roztáhnout do stran. Pečte v předehřáté troubě na 220 °C zhruba 10 minut.
Mezitím si vyrobte krém. Máslo, utřete s cukrem a žloutkem do pěny a pak přidejte rozkrájené nebo rozmixované maliny.
Hotové těsto na roládu vyndejte a ještě horké ho stočte do požadovaného tvaru i s papírem a nechte vychladnout. Po vychladnutí můžete sejmout papír a začít natírat krémem.
Půlku krému natřete na vnitřní stranu rolády a pak ji můžete opatrně zavinout. Zbytkem krému potřete roládu i zvenku a posypejte ji hustě kokosem ze všech stran. Dozdobit můžete zbylými malinami.