Místo rukoly můžete přidat do polévky také hrst listového špenátu. Zelené lupení spolu s cuketou vám dodá pořádnou dávku energie a chutná výtečně. Nakonec můžete svůj výtvor zjemnit smetanou.
Ingredience: 4 porce
1 středně velká cuketa
hrst rukoly
1 stroužek česneku
1 lžíce másla
1 šalotka
2 brambory
1 lžíce nasekané petrželky
sůl
pepř
1 l zeleninového vývaru
krutonky
Postup:
Šalotku nakrájejte najemno, česnek na plátky, cuketu a brambory na kousky. V hrnci rozehřejte máslo a osmažte na něm šalotku. Po chvíli přidejte česnek, krátce opečte a nechte rozvonět. Přidejte cuketu, brambory a dobře promíchejte.
Přilejte vývar a dejte do polévky rukolu a petrželku. Přiveďte k varu a vařte zhruba 20 minut. Pak polévku rozmixujte tyčovým mixérem na dokonale hladký krém. Podle chuti ji osolte a opepřete. Podávejte ji ozdobenou krutonky.
Doba přípravy: 40 min
Cena za porci: 35 Kč