Losos je velmi zdravá a chutná ryba. Pečený a s lehce pikantní omáčkou zachutná všem.
Příprava: 45 min
Náročnost: x
Cena: 175 Kč
Potřebujete:
4 filety lososa
3 lžíce sekaného čerstvého nebo mraženého kopru
200 ml vývaru
1 Porce lososa osolte, opepřete, zakapejte citronem a posypejte koprem. Poklaďte je máslem, vložte do trouby a pečete při 250 °C 10-15 minut.
2 V pánvi rozehřejte lžíci másla a opečte na něm prolisovaný česnek (polovinu stroužků můžeme nasekat) 1–2 minuty a zasypejte lžící hladké mouky. Promíchejte, osmahněte a zalijte vývarem.
3 Přidejte med, hořčici, sójovou omáčku, prošlehejte metličkou a za stálého míchání povařte 10-15 minut dohladka. Lososa na talířích přelijte trochou omáčky a podávejte s bramborem nebo zeleninou.