Vepřová žebírka se stala více než módním trendem, protože jsou výborná. A ta, která si připravíte podle receptu televizního šéfa kuchyně, jsou skutečně nenáročnou, přesto gastronomickou perlou.
Ingredience: 2 kg vepřových žeber, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce třtinového cukru, worcester podle chuti, červený vinný ocet, rostlinný olej, sůl, pepř
Postup: Vepřový bok nejdříve nakrájíme podél kostí na jednotlivé porce a jednotlivá žebra nasolíme a opepříme ze všech stran.
Nakrájíme půlku cibule, nasekáme 3 stroužky česneku a vše orestujeme na oleji.
Přidáme lžíci rajčatového protlaku, může být i ostrý, třtinový cukr, kapku worcestru a červený vinný ocet a směs svaříme a ještě teplou jí zalijeme žebra.Necháme marinovat asi hodinu. Pak dáme do trouby a pečeme při 150 °C asi tak hodinu.