Na výborných domácích lasagních se smetanovo-sýrovou omáčkou si smlsne celá rodina.
Suroviny na 6 porcí
Na lasagne – 350 g polohrubé mouky – 1 vejce – 4 lžíce vody – špetka soli
Na omáčku – 1 šalotka – 2 lžíce hladké mouky – 350 g lesních hub – 800 ml mléka – 4 lžíce oleje – 100 g tvrdého sýra – sůl, pepř
Postup
1. Ze surovin na těsto vypracujte tuhé a hladké těsto. Zabalte ho do fólie a dejte na hodinu do lednice.
2. Na oleji zpěňte najemno pokrájenou šalotku. Přidejte nakrájené houby, osolte a opepřete, a poduste doměkka. Zaprašte moukou. Přilijte mléko a přidejte nastrouhaný sýr. Vařte do mírného zhoustnutí.
3. Na strojku na těstoviny tvořte lasagne. Do vymazaného pekáčku dávejte na střídačku lasagne a omáčku.
4. Pečte při 200 ºC asi 30 minut.