Mlsání podle našeho receptu se rozhodně nedá považovat za sladký hříšek.
Ingredience
150 g ovoce, 75 g nízkotučného tvarohu, 2 lžíce mléka, 35 g celozrnné mouky, 1 lžička cukru, 1 vejce, 1 lžíce hrubé mouky, 1 vanilinový cukr, 15 g ovesných vloček, 1 lžíce oleje
Příprava
Malou kulatou dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Z vejce si oddělíme žloutek, který přidáme k celozrnné mouce. Bílek vyšleháme do hustého sněhu a opatrně ho vmícháme k mouce se žloutkem. Do těsta dále přidáme ovesné vločky, opět promícháme.
Pak ho přendáme do formy a dáme péct do předehřáté trouby při 180 °C. Dortík je upečený asi za 15 minut. Korpus vyklopíme, necháme ho vychladnout. Po vychladnutí ho rovnoměrně potřeme tvarohem, který rozmícháme s vanilinovým cukrem a mlékem.
Posledním krokem je kreativní ozdobení ovocem, které je vhodné nakrájet na malé kousky, ale třeba lesní ovoce nekrájíme. Vrcholem může být lehké přelití kvalitní želatinou, ale není to nutné.