Sáhněte po kližce. Na omáčku není lepšího masa, obzvlášť je-li z mladé jalovice nebo býka.
Ingredience:
750 g hovězího masa
2 mrkve
1 velká cibule
½ celeru
1 kořenová petržel
2 lžíce najemno nastrouhaného křenu
200 ml šlehačky
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
1 lžíce hladké mouky
sůl
Postup:
Maso vložíme do kastrolu, zalijeme horkou vodou, zakryjeme a dáme vařit. Když se začne tvořit pěna, sebereme ji, vodu osolíme, přidáme cibuli vcelku a vaříme asi 2 hodiny.
Přidáme koření, zeleninu (bez křenu) a vaříme 30 minut. Maso vyjmeme, vývar přecedíme, zahustíme rozmíchanou moukou ve smetaně a přidáme křen. Omáčkou pak poléváme.