Suroviny:
40 dkg hladké mouky
půl lžičky sušeného droždí
špetka soli
2 – 3 lžíce oleje
vlažná voda
1. Do větší mísy si přes síto nasejeme 40 dkg hladké mouky. Mísu položíme na váhu, abychom přesně odměřili požadované množství mouky. Poté přisypeme špetku soli a půlku lžičky sušeného droždí. Do směsi přilijeme 2 – 3 lžíce oleje a pomalu přiléváme sklenici vlažné vody.
2. Směs zpracujeme v suché, ale vláčné těsto, které se na vařečce nelepí. Můžete použít i elektrický hnětač, který vám práci urychlí. Těsto na povrchu mírně posypeme hladkou moukou a překryjeme utěrkou. Těsto necháme kynout na teplém a suchém místě, stačí asi 15 minut.
3. Vykynuté těsto znovu prohněteme a uděláme z něj dva bochánky. Na pomoučené pracovní ploše je rozválíme na dvě placky o průměru pětadvacet centimetrů. Těsto by mělo být hodně tenké, protože placky v troubě vyběhnou. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem.
4. Troubu předehřejeme na 240 °C a na pizzu nanese přísady dle vaší chuti a fantazie. Plech s pizzou pak vložíme do rozpálené trouby a pečeme.