Tento jednoduchý koláč „dva v jednom“ si zamilují všichni, kdo mají rádi hutné brownies a smetanový cheesecake.
Suroviny
Na kakaové těsto – 220 g másla – 3 vejce – 200 g pískového cukru – 150 g hladké mouky – 50 g kakaa – 70 g čokolády na vaření – 1 lžička prášku do pečiva – špetka soli
Na tvarohové těsto – 150 g mascarpone – 100 g měkkého tvarohu – 100 g pískového cukru – 1 vejce – 1 lžíce hladké mouky – 150 g malin
Postup
1. Máslo i čokoládu nechte rozpustit v kastrůlcích a poté odstavte na chvíli stranou. V hlubší míse smíchejte vejce s cukrem a ručním šlehačem šlehejte tak dlouho, dokud nevznikne světlá pěna. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, sůl a kakao. Promíchejte a nakonec přilijte máslo a rozpuštěnou čokoládu.
2. Zhruba tři čtvrtiny těsta vlijte do vymazané a vysypané čtvercové formy.
3. Všechny ingredience na tvarohové těsto prošlehejte dohladka. Přidejte polovinu malin a zlehka promíchejte. Celou směs nalijte na hnědé těsto, a pak přidejte zbylé kakaové těsto, které vidličkou nepravidelně rozetřete. Navrch rozprostřete zbylé maliny.
4. Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C asi 45 minut.