Rychlá pochoutka, kterou můžete podávat s různými druhy dipů. Stejným způsobem připravíte i kedlubny nebo patizon.
Ingredience:
1 velká cuketa nebo 4 malé
200 g strouhanky
70 g strouhaného parmazánu
1 vejce
trocha mléka
hladká mouka na obalování
olej na smažení
sůl
Na dip:
150 g kvalitního kečupu
1 nasekaná chilli paprička
2 jarní cibulky
Postup:
Cuketu opláchněte a nakrájejte ji na hranolky. Vejce prošlehejte s mlékem a osolte. Parmazán smíchejte se strouhankou. Cuketové hranolky obalte nejdřív v mouce, potom ve vejci a nakonec v parmazánové strouhance.
Následně je v oleji smažte dozlatova. Skládejte je na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Kečup dejte do mixovací nádobky, přidejte cibulky, chilli papričku a důkladně rozmixujte. Hotové hranolky podávejte s dipem.
Doba přípravy: 30 min
Cena: 120 Kč
Ty cukety smažený s parmazánem vypadají fakt skvěle. Určitě to vyzkouším o víkendu, třeba s nějakým domácím dresingem. Dík za nápad!