Křupavý chřest v kabátku ze slaniny se dá připravit na grilu i v troubě. Můžete si na něm pochutnat jen tak, nebo ho použít jako přílohu k masu.
Potřebujete:
✿ 1 svazek zeleného chřestu
✿ 200 g anglické slaniny plátky
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 1 stroužek česneku
✿ 1 zeleninový bujón
✿ muškátový květ
✿ pepř
1. Chřest omyjte a odkrojte dřevnaté konce. Do hrnce dejte vařit vodu, přidejte do ní bujón a až se začne vařit, vložte do ní chřest a asi 10 minut ho povařte.
2. Na prkénko rozložte plátky slaniny a každý kousek opepřete a posypte troškou muškátového květu. Ochucenou stranou pak plátky obtočte chřest – buď jednotlivé tyčinky, nebo podle jejich tloušťky i několik ve svazku – a upevněte párátkem.
3. Česnek prolisujte a smíchejte s olejem. Směsí potřete chřest ve slanině a grilujte zhruba 5–10 minut. Nebo ho dejte na plech s pečicím papírem a pečte při 180 ºC asi 15–20 minut.
Chřest ve slanině jsem měla už několikrát a nikdy mě nezklamal. Je to skvělá volba k masu i jako hlavní chod pro milovníky zeleniny.
Musím říct, že kombinace těchto ingrediencí je velmi zajímavá. Ráda občas zkusím něco nového a zdravého, takže si tento recept určitě přidám do svého kulinárního repertoáru.
Chřest a slanina, to sou dvě veci, co prostě se k sobě hoděj! Nedavno sem to zkoušela a byla sem nadšená, hlavně ta chuť z česneku a olivovýho oleja!
Chřest ve slanině zní super, to musim vyzkoušat! Nejni nic lepšího než snadno připravitelný jídlo na večer.
Tohle vypadá jako skvělý recept na jednoduchou a chutnou přílohu. Grilovaný chřest ve slanině je super nápad na letní večeři, určitě vyzkouším!