K pivu nebo vínu jsou jako dělané. Žádná party se bez nich neobejde.
Ingredience:
10 kuřecích křidýlek
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce medu
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sriracha omáčky (nebo jiné pikantní omáčky dle preference)
1 lžička mletého česneku (nebo 2 stroužky čerstvého)
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička uzené papriky
sůl a pepř dle chuti
1 lžíce jablečného octa (nebo limetková šťáva pro svěžest)
1 lžíce sezamového oleje
Postup:
V misce smíchejte olivový olej, med, sójovou omáčku, srirachu, mletý česnek, zázvor, uzenou papriku, sůl, pepř a jablečný ocet (nebo limetkovou šťávu). Vše dobře promíchejte.
Kuřecí křidýlka omyjte a osušte. Poté je vložte do marinády. Nechte marinovat ideálně 1–2 hodiny.
Předehřejte troubu na 200 °C. Křidýlka rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 30–35 minut, dokud křidýlka nezískají zlatavou barvu.
Pokud máte rádi pikantní pokrmy, po upečení křidýlka můžete ještě pokapat trochou sriracha omáčky smíchané s medem.
Vypadá to opravdu lákavě! Miluji pikantní jídla a tyhle křidýlka jsou rozhodně na mém seznamu receptů, které musím co nejdříve vyzkoušet.
Jsem nadšená z této kombinace chutí! Pikantní křidýlka na medu jsou přesně tím, co mi chybělo v mém receptáři. Perfektní, děkuju za inspiraci!
Wow, to zní úžasně! Musím to vyzkoušet, mám ráda pikantní věci. Navíc kombinace medu a srirachy je geniální. Už se těším na ochutnání!
Tohle zní skvěle! Křidýlka milujeme celá rodina, a tento recept určitě vyzkouším na naši příští party. Ten med a sriracha musí být božská kombinace!