Vyzkoušejte pravou chuť Asie.
Ingredience:
300 g kuřecích prsou
400 ml kokosového mléka
1lžíce zelené curry pasty
1 lžička cukru
2 šálky vody
2 mrkve nakrájené na plátky
1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
1–2 čerstvé chilli papričky
šťáva z 1 limetky
olivový olej
Postup:
V hrnci rozehřejte olej a na něm restujte zelenou curry pastu asi 1–2 minuty, aby se uvolnily všechny aromatické látky. Přidejte vodu a kokosové mléko a přiveďte k varu.
Do vroucí polévky přidejte nakrájenou mrkev, papriku, a pokud chcete, i čerstvé chilli papričky. Nechte vařit na mírném ohni 10 minut.
Přidejte do polévky nakrájené kuřecí maso a vařte ještě asi 5–7 minut.
Polévku ochutnejte a přidejte dle potřeby cukr a limetkovou šťávu.
Hmm, znie to chutne! Ale kde saženu to zelené curry pastu?
To vypadá skvěle! Miluju thajské polévky, určitě se pustím do vaření.