Hustá dobrota z Itálie, která směle nahradí hlavní jídlo. Připravíte ji jak z konzervovaných, tak z čerstvých rajčat.
Ingredience: na 4 porce
400g konzerva krájených rajčat
olivový olej
1 cibule
2 stroužky česneku
2 ks bobkového listu
500 ml zeleninového vývaru z kostky
sůl
pepř
čerstvá bazalka (nebo sušená)
Postup:
Oloupejte a nakrájejte cibuli na kostičky. Stroužky česneku oloupejte a nasekejte nadrobno. Na oleji orestujte v hrnci cibuli, po chvíli přidejte nasekaný česnek.
Přidejte rajčata z plechovky a bobkový list, vařte na mírném ohni. Nakonec přilijte zeleninový vývar, polévku opepřete a osolte podle chuti. Než ji rozmixujete, vyjměte bobkový list.
Do hotové polévky zamíchejte nakrájenou bazalku, můžete ji ozdobit také kousky čerstvých rajčat. Skvěle chutná se lžící zakysané smetany. Můžete ji připravit také s rýží, nudlemi, opečenými krutony nebo nočky.
Zahustit ji lze klasickou jíškou. Zkuste ji na talíři posypat strouhaným parmazánem. K polévce podávejte světlé pečivo, které rozpečte v troubě.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 15 Kč
Recept vypadá super jednoduchý. Hudba pro moje uši, když nemusím trávit hodiny v kuchyni. A cena super, fakt pěkný!
Moc pekna recept, asi vyzkousim. Ale nevim jestli mam doma bazalku, mozna to zkusim bez toho. Rajčatove polevky mam rada.