Nejen v teplém počasí si můžete vychutnat španělskou studenou polévku gazpacho. Skvěle chutná a zasytí.
Potřebujete:
✿ 4 rajčata
✿ 1 červenou papriku
✿ 4 stroužky česneku
✿ 1 okurku
✿ 2 jarní cibulky
✿ 100 ml červeného vína
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ ½ lžičky cukru
✿ 1 lžíci citronové šťávy
✿ sůl
✿ špetku chilli
✿ čerstvou petrželku nebo bazalku
1. Rajčata krátce spařte horkou vodou, oloupejte je a nakrájejte na kousky. Papriku zbavte jádřince a nakrájejte na kousky, česnek oloupejte a rozkrojte na čtvrtky.
Vše vložte do mixéru, přidejte cukr, víno, olej, citronovou šťávu, sůl a chilli a rozmixujte.
2. Okurku oloupejte a nakrájejte na kostičky, cibuli na jemná kolečka. Přimíchejte je ke směsi a dejte vychladit do ledničky.
3. Každou porci polévky posypejte zbylou okurkou, cibulkou a ozdobte čerstvou petrželkou nebo bazalkou. Podávejte s opečenou bagetkou.