Zdravé mlsání si můžete upéct i mimo vánoční svátky.
Ingredience: na 22 kusů
● 200 g Salka
● 200 ml mléka
● 1 lžíce hladké mouky
● 25 g másla
● 90 g sekaných mandlí
● 90 g loupaných pistácií (nesolených)
● 50 g sušených brusinek
● ½ lžičky strouhané citronové kůry
● 60 g hořké čokolády
Postup:
Nejprve ruční metlou smíchejte Salko s mlékem. V hlubší pánvi rozpusťte máslo, metličkou zašlehejte mouku a hned vlijte směs Salka a mléka. Povařte do zhoustnutí. Do této směsi zamíchejte sekané mandle a pistácie, které můžete předem na suché pánvi opražit. Nakonec vmíchejte brusinky a citronovou kůru.
Troubu předehřejte na 150 0C a připravte si plech s pečicím papírem. Pomocí dvou lžic tvarujte placičky a dejte péct na asi 30 min. dozlatova. Upečené je nechte zchladnout a spodní stranu bohatě potřete rozpuštěnou čokoládovou polevou. Pak nechte zcela vychladnout na mřížce.
Příprava: 50 min
Cena za 1 dávku: 130 Kč