Pokud milujete hodně ostré pokrmy, použijte do polévky pikantní klobásu a také chilli. Vaříte-li pro celou rodinu, přidávejte chilli až pro ochucení na talíři.
Ingredience: 4 porce
● 1 cibule
● 200 g kapusty
● 1 lžíce mleté uzené papriky
● 1 lžička pálivé mleté papriky
● 1 stroužek česneku
● 1 lžička drceného kmínu
● 1 l zeleninového vývaru
● 2 brambory
● 1 klobása podle chuti
● sůl
● pepř
● 1 lžíce másla
● chilli koření
Postup:
Cibuli nakrájejte nadrobno. Stroužky česneku nasekejte na plátky, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Listy kapusty zbavte tuhých středů a nakrájejte na úzké proužky, klobásu na kolečka. V hrnci rozpusťte máslo. Přidejte cibuli a opečte ji.
Přidejte plátky česneku, obě papriky a kmín. Promíchejte, nechte koření rozvonět a přilejte vývar. Vložte do něj brambory a vařte, dokud nejsou téměř měkké. Pak přidejte do polévky klobásu a kapustu a ještě chvíli vařte. Polévku nakonec podle chuti osolte, opepřete, případně dochuťte chilli kořením.
Příprava: 50 min
Cena za 1 porci: 25 Kč