Dá se použít jako směs na plnění tortilly, ale můžete ji podávat i jen tak s tortillovými chipsy. K podávání si připravte ještě zakysanou smetanu.
Ingredience: 4 porce
500 g mletého hovězího masa
200 g sterilované cizrny
1 cibule
1 lžíce mleté uzené papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
1 lžíce nasekané petrželky
hrst cherry rajčátek
sůl, pepř
1 limetka
olej
tortillové chipsy k podávání
Postup:
Nakrájejte cibuli nadrobno. Rajčata nakrájejte na čtvrtinky. V hlubší pánvi pak rozehřejte trochu oleje.
Cibuli opečte dozlatova a přidejte mleté hovězí maso. Opečte ho dohněda. Pak přimíchejte obě papriky a přilijte trochu vody. Směs osolte a opepřete. Maso duste pod pokličkou na středním plameni přibližně 10 minut.
Přidejte rajčata, cizrnu a vše důkladně promíchejte a následně ještě trochu prohřejte. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku. Hotový pokrm podávejte s tortillovými chipsy.
Doba přípravy: 60 min
Cena za porci: 28 Kč