Nezvyklá kombinace sladkých meruněk a oříšků se k vepřovému opravdu hodí.
Ingredience:
1 lžíce oleje
1 cibule
40 g strouhanky
40 g sušených meruněk
25 g piniových oříšků
2 lžíce petrželky
1 malé vejce
Na maso:
900 g vepřové pečeně
1 lžíce olivového oleje
100 ml bílého vína
Postup:
Na pánvi rozehřejte olej a restujte cibuli doměkka. V míse smíchejte strouhanku, meruňky, piniové oříšky, petrželku a koření. Přisypejte cibulku a vmíchejte vejce. Rozdělte vepřové na polovinu, vytvořte kapsu a naplňte připravenou směsí. Oba kusy převažte provázkem.
Rozehřejte olej v pánvi, poté vložte vepřové a zatáhněte ze všech stran. Přendejte do pekáče, zalijte vínem a pečte v troubě asi hodinu. Jakmile je maso hotové, přendejte ho na talíř, zakryjte alobalem a udržujte v teple.
Pekáč se šťávou z masa přendejte na plotnu a vmíchejte do něj mouku. Postupně přilévejte vývar a povařte asi 5 minut. Přidejte jogurt, hořčici a dochuťte.