Suroviny na 1 porci:
● 100 g žampionů portobello
● 40 g mozzarelly
● 40 g cherry rajčat
● 10 g másla
● 1 stroužek česneku
● 20 g balzamikového octa
● 10 g čekankového sirupu
Postup:
1. Nejprve si předehřejeme troubu na funkci gril na 280 °C. Žampiony oloupeme, odkrojíme nohu a omyjeme. Osušíme je a vložíme do každého žampionu pláteček másla, na máslo dáme na plátky pokrájený česnek, lehce posolíme a opepříme.
Pokrájíme na slabé plátky mozzarellu i omytá rajčata. Obojí postupně vrstvíme do žampionů. Na závěr opepříme a posypeme najemno nasekanou čerstvou bazalkou. Naplněné žampiony poskládáme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do rozpálené trouby.
2. Pečeme asi 10 minut a zatím si nachystáme balzamikovou redukci. V kastrůlku smícháme balzamikový ocet s čekankovým sirupem a za stálého míchání metličkou přivedeme k varu. Mícháme, dokud směs nezhoustne. Servírujeme pečené žampiony přelité balzamikovou redukcí.