K snídani si dejte vejce, kromě potřebných bílkovin obsahují i důležitý antioxidant glutathion.
Potřebujete:
_ 3 vejce _ 80 g sušené šunky _ 1 cibuli
_ 1 stroužek česneku
_ 2 lžíce olivového oleje
_ 2 rajčata
_ 0,5 dl bílého vína
_ sůl, pepř
_ parmezán
_ snítku bazalky
Postup:
Ve větší pánvi rozpalte olivový olej a nechte na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Pak přidejte nakrájená rajčata a přilijte bílé víno. Na středním plameni pomalu promíchávejte, až se tekutina odpaří a vytvoří se hustší omáčka. Osolte a vmíchejte nasekanou bazalku.
Plamen stáhněte na minimum a do důlků v omáčce vyklepněte vejce. Okolo nich rozložte na kousky natrhanou šunku a lehce ji vmáčkněte do omáčky. Pánev přikryjte pokličkou.
Jakmile jsou vejce hotová, stáhněte pánev z plotny, trochu dosolte a opepřete. Před podáváním vejce posypte čerstvou bazalkou a hoblinkami parmazánu.