Slavné sicilské víno Marsala je nejčastěji bílé a sladké. Samozřejmě jej můžete nahradit jakýmkoli jiným bílým sladkým vínem.
Potřebujete:
4 kuřecí prsa, 1 misku hladké mouky, 1 lžíci másla, 400 g hub, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, 1 lžíci lístků tymiánu, 150 ml vína Marsala, 50 ml kuřecího vývaru, sůl, bílý pepř, 4 lžíce oleje
Postup:
Porce masa osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Maso orestujte na rozehřátém oleji v hlubší pánvi nebo kastrolu. Orestované maso vyndejte a vložte do zapékací mísy.
Na stejnou pánev přidejte máslo, nakrájenou šalotku, nakrájené houby, nasekaný česnek, lístky tymiánu a víno. Vše promíchejte a duste 10 minut.
Podušené houby přidejte k masu, zalijte vývarem a duste přikryté 40 minut. Pak maso odkryjte a duste ještě 10 minut. Podávejte s těstovinami nebo bramborovou kaší.