Candát patří mezi dravé ryby a jeho chuť ocení i ti, kteří jinak rybám moc neholdují. Má velmi jemné maso a jen málo kůstek.
Potřebujete:
400 g candáta, filety, 500 g brambory, 6 snítek tymiánu, 2 citrony, stroužek česneku, olivový olej, sůl, pepř
Postup:
Brambory a jeden citron nakrájejte na měsíčky. Zapékací mísu vymažte olejem, vložte brambory a citron, pokapejte je olejem, osolte a opepřete a přidejte tři snítky tymiánu. Můžete také použít plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě na 200 °C asi 25 minut, v průběhu pečení promíchejte.
Filety z candáta potřete olejem, osolte, opepřete a přidejte zbylé snítky tymiánu. Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky. Na brambory položte filety a posypejte česnekem.
Pečte společně ještě asi 15 minut. Druhý citron nakrájejte na měsíčky a podávejte s nimi a zeleninovou oblohou.