Potřebujete:
1 balení penne z červené očky a mrkve (250 g), 60 g másla, 30 g hladké mouky, 1 malou konzervu sterilované mrkve nebo 1 mrkev
Postup:
Ve vroucí osolené vodě vařte 7 minut zeleninové těstoviny penne z červené čočky a mrkve. Pak slijte a propláchněte studenou vodou. Těstoviny použijte na jídlo, slitou vodu na polévku.
V hrnci si udělejte světlou jíšku – na rozpálené máslo sypejte za stálého míchání mouku.
K jíšce přilijte vodu, ve které se vařily zeleninové těstoviny. Pak ještě polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
Nechte vařit na mírném ohni cca 5–10 minut. Ke konci vaření přidejte do polévky scezenou sterilovanou mrkev (nebo na kostičky nakrájenou vařenou mrkev) a nechte společně prohřát..