Máte rádi recepty svých babiček, kdy některé bývají i stoleté a jsou takovým rodinným stříbrem?
Ingredience: droby z husy, 2 mrkve, petržel, celer a petrželová nať, 2 stroužky česneku, celé nové koření, pepř, máslo, 150 ml mléka, hladká mouka, muškátový oříšek
Postup:
Do osolené vody dáme vařit očištěné drůbky, ale bez jater, přidáme rozpůlenou cibuli, stroužek česneku, pár kuliček pepře a nového koření a vaříme asi tak hodinu, pak přidáme zeleninu a vaříme ještě 1,5 hodiny, dokud maso neodpadá od kosti.Mezitím si připravíme z vrchovaté lžíce másla a hladké mouky mírně tmavší jíšku, kterou zavaříme vyšlehanou s trochou studeného mléka, nemáme-li, postačí i voda a přidáme do vývaru.
Deset minut povaříme, pak přidáme připravené játrové knedlíčky a 6 minut dovaříme. Na knedlíčky utřeme lžíci másla se žloutkem a solí, přidáme utřená játra, v mléce namočenou strouhanku, utřený česnek a bílek.