Potřebujete:
750 g vepřové pečeně, 80 g švestek, 2 dl červeného vína, 4 lžíce švestkových povidel, 10 g cukru, špetku skořice, sůl, mletý černý pepř
Postup:
Švestky omyjte a vypeckujte. Vložte je do kastrolu, zalijte červeným vínem, zakryjte a nechte 2 hodiny odležet. Pak přidejte cukr a skořici, promíchejte a přiveďte k varu. Povařte 10 minut a nechte vychladnout.
Maso nařízněte a vyklepejte na větší plát, poklaďte povařenými švestkami (šťávu ze švestek si dejte stranou), plát zabalte a okraje sklepněte k sobě (případně použijte párátka). Maso osolte, opepřete a na rozehřátém tuku z obou stran opečte.
Podlijte šťávou ze švestek, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte dorůžova.
Maso vyjměte a udržujte v teple. Vypečenou šťávu slijte do kastrůlku, vmíchejte do ní povidla a povařte. Pečeni nakrájejte na plátky, přelijte omáčkou a podávejte s houskovým knedlíkem. .