Potřebujete:
400 g starého chleba, 1 l vývaru, 200 g hub, 100 g sýra Asiago stravecchio, olivový olej, máslo, sůl, případně čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
Vývar se třemi lžícemi olivového oleje přiveďte k varu. Pak přidejte chleba nakrájený na kousky a míchejte, až vznikne jednolitá směs. Tu nechte za častého míchání vařit půl hodiny.
Houby očistěte, nakrájejte je na plátky, posolte a natroše oleje orestujte.
Polovinu chlebového vývaru nalijte do zapékací mísy, přidejte orestované houby, polovinu sýra nastrouhaného na hoblinky a zalijte zbylou polovinou vývaru.
Navrch nasypte zbylé sýrové hoblinky, přidejte několik oříšků másla a dejte na chvíli gratinovat do trouby při 200 °C. Servírujte ozdobené kousky hub, případně trochou sýra a petrželkou. .