Králičí vývar je výživný a chutný. Zkuste si ho připravit trochu jinak – na čínský způsob. Tahle polévka vás zasytí, takže si ji můžete dát třeba jako lehčí večeři.
Potřebujete:
250 g králičího masa (bez kostí), 1 l vývaru, 200 g cukety, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci jablečného octa, 1 lžící oleje, 4 rajčata, sůl, pepř 1
Postup:
Králičí maso očistěte a pokrájejte na nudličky, cukety omyjte a pokrájejte na tenká kolečka. Sójovou omáčku smíchejte s olejem a nechte v něm maso 30 minut marinovat.
Vývar ochuťte solí a pepřem a přiveďte k varu. Pak do něj vložte marinované maso, stáhněte teplotu a nechte na mírném ohni vařit, dokud maso nezměkne.
Přidejte spařená oloupaná rajčata, nakrájené cukety, přimíchejte lžíci octa a krátce povařte, dokud zelenina nezměkne. Polévka je sytá, můžete ji podávat i jako hlavní chod. .