Na oslavu narozenin nebo jen tak k odpolední kávě – s tímhle čokoládovým dortem uspokojíte všechny mlsné jazýčky.
Potřebujete:
15 g kakaa, 250 ml mléka, 130 ml 30% smetany, 125 g másla, 70 g hořké čokolády na vaření, 300 g hladké mouky, 2 lžičky kypřicího prášku, 230 g cukru, 1 lžička vanilkového extraktu, 2 vejce, rybízový džem, čokoládová poleva, lesní ovoce na ozdobení
Postup:
Do hrnce nalijte mléko a smetanu, přidejte kakao, čokoládu a máslo a zahřejte do rozpuštění. Odstavte a nechte vychladnout, pak přidejte vejce, vanilku a cukr a prošlehejte. Nakonec vmíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem.
Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte na 175 °C asi 45 minut. Upečený korpus nechte vychladnout. Podélně ho rozkrojte, spodní část namažte džemem a přiklopte vrchní část.
Dort polijte rozehřátou čokoládovou polevou a ozdobte čerstvým lesním ovocem. Můžete dozdobit i barevnou cukrářskou rýží..