Tahle plněná omeleta připomíná italskou specialitu cannelloni. A stejně jako tu ji můžete naplněnou zapéct v pekáčku. Ale chutná i bez toho.
Potřebujete:
4 vejce, 2 lžíce vody, 2 lžíce másla, 100 g mletého masa, 2 rajčata, 1 papriku, 1 cibuli, 2 lžíce kečupu, 50 g strouhaného sýra, 2 lžíce oleje, 2 lžičky oregana, sůl, pepř
Postup:
V pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájenou cibulku. Nechte zesklovatět a přidejte mleté maso. Když je opečené, přidejte na kostičky nakrájená rajčata, papriky a podlijte trochou vody. Posypejte oreganem, opepřete a duste 10–15 minut. Nakonec vmíchejte kečup a nastrouhaný sýr a nechte ho roztéct.
Vejce vyšlehejte v míse s vodou a špetkou soli. Z připravené směsi upečte postupně na pánvi dvě omelety.
Hotové omelety naplňte masovo-zeleninovu směsí a zarolujte. Můžete je přelít směsí, pokud vám zbude. Posypejte čerstvou petrželkou a hned podávejte. .