Pivem provoněný recept na léto, který je skvělou pochoutkou pro mnoho příležitostí.
Ingredience:
1 kg krkovice nebo libového bůčku, 500 g syrového sádla, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce sádla, 10 kuliček černého pepře, 2 kuličky nového koření, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 bobkový list, 300 ml piva, ideálně Krušovice Královská 12°, 100 ml teplé vody, čerstvě namletý pepř, sůl
Postup:
Maso a sádlo nakrájíme na malé kostky, cibuli nakrájíme nahrubo, oloupaný česnek zase na jemné plátky, vše promícháme v pekáčku a dáme péct do předehřáté trouby na 120 °C. Asi tak po hodině osolíme, opepříme, zalijeme pivem, přidáme také teplou vodu a pečeme dalších 5–6 hodin, maso se musí rozpadat.