Potřebujete:
225 g polohrubé mouky, 150 g másla, 50 g cukru, tuk na vymazání formy
Náplň:
100 g marcipánu, 3 vejce, 225 g másla, 600 g angreštu, 8 plátků bílé želatiny, šťáva ze 2 pomerančů, 4 lžíce moučkového cukru
Postup:
Pomocí šlehače promíchejte mouku, máslo a cukr. Těsto pak rukama dobře prohněťte a nechte asi 30 minut odpočinout v chladničce.
Vychlazené těsto vložte do vymazané dortové nebo koláčové formy a vytáhněte asi 2 cm okraj. Dno propíchejte vidličkou a pečte asi 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
Připravte si krém vyšleháním vajec a másla s marcipánem. Potřeme jím předpečený korpus, snižte teplotu na 170 °C a pečte ještě 30 minut. Pak vypněte.
Rozpusťte želatinu a smíchejte s pomerančovou šťávou a cukrem. Přimíchejte angrešt a necháme 30 minut v chladničce tuhnout. Směsí s angreštem pak potřete koláč a nechte v chladu. .