Potřebujete:
800 g kančí kýty, 250 g kančího ramínka, 300 g slaniny, 2 housky, 200 g cibule, 6 stroužků česneku, 5 lžic sekaných mandlí, 2 lžíce sekaných pistácií, 50 ml slunečnicového oleje, 100 ml mléka, 150 ml červeného vína, 1 lžičku divokého koření, ½ lžičky mletého jalovce, pepř, sůl
Postup:
Cibuli a česnek nakrájejte na drobno a opečte na oleji. Housky rozkrájejte na kousky a namočte do horkého mléka. Kýtu a ramínko nakrájejte na proužky a umelte.
Smíchejte masovou směs s nakrájenou slaninou, opečenou cibulí s česnekem, houskou, kořením, vínem a solí a vše znovu pomelte.
Zapékací misku vyložte anglickou slaninou. Dejte dovnitř třetinu masové směsi, posypte ji mandlemi a oříšky, pak další třetinu hmoty a oříšky… a končete masem. Pak misku zabalte pevně do alobalu.
Vložte ji do pekáče s horkou vodou, pekáč dejte do trouby a paštiku pečte při 165 °C přibližně hodinu a půl. Paštika je hotová, když po zapíchnutí špejle vytéká ze vpichu čistá šťáva. Podávejte ji vychladlou. .