Ingredience:
2 konzervy červených fazolí v nálevu, 2 klobásy Chamburizo, 2 ks středně velké cibule,_ 1 lžíce mleté papriky, 1 lžíce sušené majoránky, 1 bobkový list, 2 stroužky česneku, 1 feferonka, 0,75 l vývaru, 2 lžíce hladké mouky, 0,05 l rostlinného oleje, 1 lžíce másla, sůl, pepř dle chuti
Postup:
V rozpáleném hrnci s olejem orestujte najemno nasekanou cibuli. Ke konci restování přidejte máslo, mletou papriku a bobkový list. Zpěněnou cibuli zaprašte hladkou moukou a za stálého míchání vytvořte hladkou jíšku, kterou postupně zalévejte vývarem.
Po mírném zavaření přidejte nálevu zbavené fazole, nasekanou feferonku a vše nechte 20 minut vařit na mírném plameni.
Těsně před dovařením přidejte na kolečka nakrájenou Chamburizo klobásu, kterou v polévce jen ohřejte. Dochuťte solí, pepřem, majoránkou a třeným česnekem. .