Že jste pizzu doma ještě nepřipravovali? To je ale velká chyba, pizza je ideálním pokrmem po celý rok, nejen v létě. Ale když už máte čerstvá rajčata, proč si ji neudělat hned.
Suroviny:
těsto na pizzu (seženete ho v každém větším supermarketu)
20 g cherry rajčátek
150 ml zakysané smetany
čerstvá bazalka
2 balení mozzarelly
2 hrsti nastrouhaného sýru grana padano
2 stroužky česneku
sůl, pepř
olivový olej
Postup:
Těsto rozválejte dokulata a přendejte ho na plech vystlaný pečicím papírem. Potřete ho zakysanou smetanou s prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
Poklaďte na něj rozpůlená cherry rajčátka a natrhanou mozzarellu. Vše zasypejte nastrouhaným sýrem a pokapejte olivovým olejem. Pečte na 220 °C 25 minut. Ozdobte bazalkou.
Náš tip
Jako základ můžete zvolit i rajčatový protlak.