Potřebujete:
750 g filetů z bělomasé ryby (treska, pangas), 3 červené cibule, 2 chilli papričky, 2 pevná masitá rajčata, 2 papriky, čerstvě vymačkanou šťávu ze 6 limetek , svazek koriandru, pepř
Postup:
Maso dejte alespoň na 30 minut do chladničky, aby ztuhlo. Pak ostrým nožem krájejte na kostičky. Vložte je do velké nekovové mísy a zalijte limetkovou šťávou. Důkladně promíchejte a uložte do lednice na 6 hodin.
Rybí maso dejte do cedníku, propláchněte tekoucí studenou vodou a nechte okapat.
Cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky, z chilli papriček odstraňte blanky a semena a nasekejte je nadrobno. Rajčata zbavte semen a dužinu nakrájejte na kostičky. Také papriku zbavenou semen nakrájejte na kostičky. Koriandr nasekejte najemno.
Rybu promíchejte se zeleninou a koriandrem a dochuťte čerstvě umletým pepřem. Podávejte s pečivem nebo tacos.
Zkuste přidat avokádo nebo použít jen cibuli a papriku. Z koření pak citronovou trávu, orientální bazalku, zázvor či galgán. K dochucení worcestr či sladká chilli omáčka. Kromě ryb do jídla přidejte i mořské plody.