Tak trochu exotickou úpravu vepřového masa určitě zařadíte mezi svá oblíbená jídla. A návštěvy budou zírat.
Potřebujete:
400 g vepřové kýty, 300 g meruněk, 4 chilli papričky, 100 ml dezertního vína, 3 lžíce tmavé sójové omáčky, 1 lžíci worcesterské omáčky, 3 lžíce oleje, čerstvý koriandr nebo petržel, sůl, pepř
Postup:
Maso nakrájejte na kousky, osolte a opepřete. Chilli papričky nasekejte nadrobno a promíchejte s oběma omáčkami. Směsí zalijte maso, promíchejte a nechte odpočívat.
Meruňky vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky. V kastrolu rozehřejte olej. Maso vyjměte z marinády a osmažte na oleji. Poté přidejte meruňky, krátce orestujte, přilijte víno a zbylou marinádu. Na malém plameni nechte maso asi deset minut probublávat.
Podávejte s čerstvě rozpečeným pečivem, kuskusem nebo dušenou rýží posypané nasekanou petrželí nebo koriandrem..