Potřebujete:
500 g mletého hovězího, 2 plechovky rajčat, 2 plechovky tmavých fazolí, 2 cibule, 1 l hovězího vývaru, 4 lžíce másla, 2 lžičky majoránky, mleté chilli nebo čerstvé chilli papričky podle chuti, 3 stroužky česneku, 1 lžičku římského kmínu, 1 lžičku oregana, 1 lžíci mleté sladké papriky, sůl, pepř
Postup
1. Ve větším kastrolu rozehřejte máslo a zpěňte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte mleté hovězí a osmažte ho hezky dohněda. Přitom maso rozdělujte vařečkou tak, aby se nedělaly hrudky.
Přidejte nakrájené chilli papričky nebo mleté chilli a na plátky nakrájený česnek. Nechte chvilku restovat a poté přidejte římský kmín, oregano, rajčata a vývar. Promíchejte a ochuťte solí a pepřem.
2. Stáhněte plamen a nechte pokrm probublávat asi 45 minut. Chilli by mělo zhoustnout a získat krémovou konzistenci.
3. Nakonec přidejte propláchnuté okapané fazole a nechte vařit ještě 20 minut. Poté podle potřeby pokrm ještě dosolte, dopepřete a přidejte chilli. Vypněte sporák a nechte jídlo před podáváním 15 minut odpočinout pod pokličkou. Podávejte sypané strouhaným sýrem a s tortilami.