Oblíbený dezert tentokrát bez zbytečných kalorií.
Potřebujete:
1 plechovku červených fazolí, půl hrnku celozrnné mouky, čtvrt hrnku kvalitního kakaa, čtvrt hrnku nadrobno nasekané čokolády (alespoň 70%), čtvrt hrnku třtinového cukru, čtvrt hrnku slunečnicového oleje, 125 ml mléka, vanilkový cukr, lžíci prášku do pečiva, malý zralý banán, špetku soli
Postup
1. Fazole důkladně propláchněte pod proudem studené vody a nechte okapat. Okapané fazole a pokrájený banán rozmixujte s olejem, mlékem a vanilkovým cukrem dohladka.
2. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, třtinový cukr, čokoládu a sůl. Poté přilijte rozmixovanou hmotu a promíchejte.
3. Těsto vlijte do máslem vymazané hranaté zapékací formy nebo do silikonové formy a pečte při 170 °C asi 20 minut. Po upečení musí být těsto měkké a vláčné.