Potřebujete:
500 g hrachu, klidně žlutého, 100 ml sladké smetany, 1 cibuli, olej na smažení, sůl, pepř
Postup
1. Přebraný hrách propláchněte pod tekoucí vodou, dejte do větší zavařovací sklenice a zalijte do dvojnásobné výšky studenou vodou. Nechte přes noc stát. Pokud necháte hrách namočený déle, až naklíčí, nevadí, získáte z něj více zdraví prospěšných látek.
2. Hrách hodinu povařte v dostatečném množství vody, ať je ponořený. Hrachový odvar si pak schovejte.
3. Cibulku oloupejte, nakrájejte nadrobno, osmahněte na troše oleje.
4. Hrách slijte a rozmixujte na kaši. Vodu z hrachu, kterou jste si prve schovala, teď použijte na ředění hutné hrachové kaše.
5. Nakonec talíř dochuťte a ozdobte osmaženou cibulkou, 12% smetanou, solí a pepřem. Hrachové suflé lze podávat s klobásou, párkem, kyselou okurkou.