Francouzská specialita, která naučí jíst zeleninu i zapřisáhlé milovníky masa.
Potřebujete:
1 střední lilek, 2 menší cukety, 2 velká rajčata, 2 velké papriky (jednu žlutou, jednu červenou), 2 cibule, 4 stroužky česneku, plechovku loupaných rajčat, 5 lžic olivového oleje, 5 menších snítek rozmarýnu, 2 snítky čerstvého tymiánu, čerstvě mletý pepř, sůl
Postup
1. Česnek a cibuli krájejte na plátky, ostatní zeleninu na kostky.
2. V hrnci se silnějším dnem nechte orestovat cibuli, přidejte česnek a nechte ho rozvonět. Postupně přidávejte lilek, papriku a cuketu.
3. Zeleninu pak zasypte pokrájenými rajčaty i se šťávou, lehce osolte, opeřete a nechte na malém plameni 20 minut probublávat.
4. Hotové ratatouille odstavte z plamene, vmíchejte nasekaný rozmarýn a rozemnutý tymián. Podávejte s rozpečenou bagetou nebo tmavým chlebem. .